Trócsányi László nem indul a 2024-es európai parlamenti választásokon

Külföld, 2024.01.22

Trócsányi László, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője nem indul a 2024-es európai parlamenti választásokon, a mandátuma lejártát követően a Károli Gáspár Református Egyetem rektoraként fog dolgozni - közölte maga az EP-képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében hétfőn.

Beiktatták a Károli Gáspár Református Egyetem új rektorát, Trócsányi Lászlót Trócsányi László közölte: megtisztelő feladat volt számára öt éven át az Európai Parlamentben dolgozni, de - mint írta - "ezt is, mint mindent, tudni kell abbahagyni".

"A 2024-es európai parlamenti választásokon nem kívánok indulni, a mandátumom lejártát követően a Károli Gáspár Református Egyetem rektoraként, a magyar felsőoktatás sikeréért szeretnék dolgozni" - írta az EP-képviselő, majd hozzátette: az egyetemen több mint nyolcezer hallgató tanul, "felelősségünk van a jövő generációkért".

"Célom, hogy olyan fiatalok hagyják el egyetemünk kapuját, akiket fel tudtunk vértezni kellő tudással és hivatástudattal" - emelte ki Trócsányi, majd hozzátette: a Magyar Jogász Egylet elnökeként a jogásztársadalom számára is alkotó munkát kíván végezni a következő esztendőkben.

Trócsányi László, az Európai Parlamentben jelenleg az alkotmányügyi bizottságnak a tagja, a külügyi bizottságnak pedig a póttagja. A pozíciókat illetően úgy nyilatkozott: mindkettőt hasznos szakmai tapasztalatnak tartja.

"A brüsszeli tapasztalatokat és kapcsolatokat kamatoztathatom a tudományos életben és az egyetemen egyaránt. Viszont itt az idő, hogy jöjjenek a fiatalok" - fogalmazott.

Szavai szerint nagy feladat az övék, a jelenlegi Európai Unió ugyanis - mint kiemelte - válságban van. Nincs önbizalma, a belső identitásviták miatt elbizonytalanodott - hívta fel a figyelmet.

"Reméljük, hogy a nyári európai parlamenti választások kimenetele pozitív fordulatot hoz majd. Hajrá, Magyarország! - tette hozzá Trócsányi László.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!