Trump: A megválasztott amerikai elnök nagyon magas adót ígér azoknak az amerikai vállalatoknak, amelyek külföldön ruháznak be

Külföld, 2017.01.11

Donald Trump megválasztott amerikai elnök a sajtótájékoztatóján kilátásba helyzete, hogy azoktra az amerikai vállalatokra, amelyek külföldön terveznek beruházni,  rendkívül magas adót vetnek ki.

Az amerikai vállalatok az egyes szövetségi államokon beül bárhol szabadon beruházhatnak, de külfödön csakis magas, Trump által "határadónak" nevezett adó megfizetése után tehetik meg ezt.

A megválasztott elnök kitért arra is, hogy beiktatása után azonnal megkezdi az egyeztetést az amerikai-mexikói határon építendő falról. Mnt modta: nem akar egy-másfél évig várakozni ezzel, a lehető leghamarabb megkezdik az építkezést. Kitartott amellet, hogy a fal árát a mexikóiak fizetik majd, akár adó, akár közvetlen finaszírozás formájában. Ugyanakkor fontosnak tartotta leszögezni azt is, hogy tiszteli a mexikói népet, s nem okolja Mexikót azért, hogy korábban szerinte hasznot húzott az Egyesült Államokból.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!