Ukrajnai háború - A Vatikán már több mint száz segélyszállítmányt juttatott el Ukrajnába

Külföld, 2023.08.30

A háború 2022. februári kezdete óta már 106 kamionnyi szállítmányt: élelmiszert, ruházatot, generátorokat, játékokat juttattak Ukrajnába - közölte a pápai állam jótékonysági szolgálatot végző hivatala szerdán.

Konrad Krajewski bíboros, a közvetlenül Ferenc pápa hatáskörébe tartozó, úgynevezett alamizsnahivatal vezetője bejelentette: a következő segélyszállítmány 300 ezer adag, fagyasztva szárított levest tartalmaz, amelyet a háborútól leginkább sújtott ukrajnai térségekbe juttatnak el.

A mostani, kétkamionnyi humanitárius szállítmány Dél-Koreából érkezett: egy ázsiai vállalat által felajánlott, háromszázezer adag liofilizált levesről van szó. Az étel kiemelkedően tápláló, és elkészítéséhez elegendő egy kis meleg víz.

A szállítmány előkészítését és a járművekre való felpakolását 30 önkéntes hajléktalan végezte, akik a Ferenc pápa által létrehozott, Vatikánhoz közeli menhely vendégei. A teherautók a római Hagia Sophia templomtól indulnak, amely a helyi ukrán közösség központjának számít.

Az első szállítmányok idején az egyik járművet személyesen a bíboros vezette.

Konrad Krajewski hozzátette, hogy további terveik között szerepel egy otthon megnyitása Lvivben háborús özvegyek és egyedül maradt gyermekes anyák számára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!