Ukrajnai háború - Az orosz védelmi minisztérium egy település bevételét jelentette be

Külföld, 2023.11.29

Elfoglalták Artyomovszkoje települést a "Donyecki Népköztársaságban" az orosz fegyveres erők déli csoportosulásának alegységei - közölte szerdán az orosz védelmi tárca.

A moszkvai hadijelentés szerint egyébként az orosz erők négy frontszakaszon hét támadást vertek vissza, és az érintkezési vonal mentén mintegy 620 ukrán katona esett el vagy sebesült meg. A legtöbb támadást, hármat, Donyeck térségében kísérelte meg az ukrán fél, és itt szenvedte el a legnagyobb, mintegy 250 fős emberveszteséget is.

Az összesítés a megsemmisített ukrán katonai célpontok, haditechnikai eszközök között említett meg egyebek mellett egy légvédelmi lokátorokat összeszerelő és javító üzemet, több üzemanyagraktárt, egy Míg-29-es és egy Szu-25-ös repülőgépet és öt harckocsit - utóbbiakat Donyeck körzetében lőtték ki -, továbbá kilenc páncélozott harcjárművet, egy amerikai M109-es Paladin önjáró és egy M777-es vontatott tarackot, valamint 11 Uragan- és HIMARS-rakétát, valamint 38 drónt. Az orosz statisztika szerint az ukrán fegyveres erők által a háború kezdete óta elveszített tüzérségi lövegek és aknavetők száma meghaladta a 7200-at, a drónoké pedig a 9300-at. A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek szerdán ukrán tüzérségi és dróntámadást. A Zaporizzsja megyei Pologiban két nő megsebesült. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) letartóztatott egy 40 éves férfit, aki arra készült, hogy ukrán megbízásból, pénzért felrobbantson egy tartálykocsit egy moszkvai vasútállomáson. Akkor vették őrizetbe, amikor a kijelölt helyszíneken magához vette az összeállítandó pokolgép előállításához szükséges robbanóanyagot és detonátort. Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) közölte, hogy elfogott egy, az ukrán szakszolgálatok által beszervezett 37 éves orosz férfit, aki terrortámadást szándékozott elkövetni a voronyezsi katonai toborzóközpont ellen. A gyanúsított lakásán robbanószerkezet előállításához szükséges alkotóelemeket foglaltak le, valamint megtalálták a toborzókkal folytatott internetes levelezését is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!