Ukrajnai háború - Fegyverszállító vonatszerelvény megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi minisztérium

Külföld, 2024.04.26

Megsemmisített az orosz hadsereg egy nyugati fegyvereket és hadfelszerelést szállító vasúti szerelvényt a donyecki régióban lévő Udacsne közelében - közölte pénteken az orosz védelmi tárca.

A hadijelentés szerint az orosz hadseregnek négy frontszakaszon sikerült előretörnie, miközben tíz ukrán ellenrohamot vert vissza. A Moszkvában közölt összesítés értelmében az ukrán hadsereg a harci érintkezési vonal mentén több mint ezer halottat és súlyos sebesültet veszített.

A minisztérium az elmúlt nap folyamán megsemmisített ukrán haditechnikai eszközök között említett egyebek mellett egy gyalogsági harcjárművet, 15 páncélozott harcjárművet - közülük 13-at az avgyijivkai frontszakaszon tettek üzemképtelenné -, nyolc páncélozott szállítójárművet - mindet Avgyijivka körzetében találták el-, öt amerikai M777-es és egy brit FH-70-es vontatott tarackot, Vilha sorozatvetők két lövedékét, három francia gyártmányú HAMMER irányított légibombát, továbbá 193 drónt.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek pénteken ukrán tüzérségi és dróntámadást.

Az orosz légügyi hatóság (Roszaviacija) pénteken bejelentette, hogy május 3-tól újra megnyitják a polgári járatok számára az elisztai repülőteret. A kalmük fővárosé lesz az első reptér, amelyet újra nyitnak abból a 11-ből, amelyet Dél-Oroszországban bezártak az ukrajnai orosz támadás kezdetekor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!