Vártnál kevésbé nőttek a német feldolgozóipari új megrendelések novemberben

Külföld, 2024.01.08

Az októberi csökkenés után novemberben elemzők által vártnál kevésbé nőttek a német feldolgozóipar új megrendelései havi szinten a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis honlapjára hétfőn fölkerült adatok szerint.     

Novemberben az előző havihoz képest naptári és szezonális kiigazítással 0,3 százalékkal nőttek a feldolgozóipari új megrendelések az októberi 3,8 százalékos esést követően. Elemzői várakozások átlagában nagyobb, 1 százalékos havi bővülés szerepelt novemberre.

A feldolgozóipar novemberi új megrendelései naptári kiigazítással 4,4 százalékkal elmaradtak a 2022 novemberitől. Októberben az éves szintű csökkenés 7,3 százalék volt.

A kevésbé volatilis három hónapos összehasonlítás azt mutatta, hogy az új rendelések 4,5 százalékkal voltak alacsonyabbak a 2023 szeptembere és novembere közötti időszakban, mint az előző három hónapban.

Havi szinten tavaly novemberben a beruházási javak területén az új megrendelések 0,8 százalékkal, a fogyasztási cikkek szektorában pedig 1,1 százalékkal nőttek, miközben a köztes terméke esetében 0,4 százalékkal csökkentek.

Novemberben a belföldi új megrendelések 1,4 százalékkal emelkedtek, a külföldi megrendelések 0,4 százalékkal csökkentek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!