Voks 24 - Az Identitás és Demokrácia EP-frakciója Ursula von der Leyen megbízatásának végét és a migrációs paktum eltörlését szeretné

Választás 2024, 2024.05.23

Az Identitás és Demokrácia (ID) frakciója az Európai Parlamentben azt szeretné, ha Ursula von der Leyen az európai választások után távozna az Európai Bizottság éléről. A frakció további célja, hogy az uniós migrációs csomag ne lépjen életbe - jelentette ki Gerolf Annemans belga képviselő, a frakció elnöke a tagpártok prágai konferenciája utáni sajtótájékoztatón.

"Bízom abban, hogy von der Leyent az Európai Bizottság élén értelmesebb és elfogadhatóbb személy fogja felváltani" - mondta Gerolf Annemans újságíróknak. Úgy vélte, hogy von der Leyen rabja a zöld ideológiának, amely a Zöld Megállapodás (Green Deal) programjának elfogadásában mutatkozott meg a leginkább.

"Az utóbbi öt év jelképének már nem lenne szabad visszatérnie az Európai Bizottság élére. Az ID további célja a migrációs paktum semmissé nyilvánítása" - szögezte le a sajtótájékoztatón a belga politikus.

Az Identitás és Demokrácia frakció politikusai azért tanácskoztak Prágában, hogy támogatásukról biztosítsák párttársukat, a Tomio Okamura vezette Szabadság és Közvetlen Demokrácia (SPD) mozgalmat, amely választási nagygyűlést tart a cseh fővárosban. Az ID programjának kulcselemei a demokrácia, a szuverenitás, a nemzeti önazonosság, a nemzeti specifikumok tisztelete, valamint a szabadság - jelentette ki Tomio Okamura a konferencián. "Az Európai Uniónak fenn kell tartania az alapvető szabadsájogokat, de a tagállamoknak szuveréneknek kell maradniuk" - hangsúlyozta a cseh politikus, akinek beszédét a CTK hírügynökség ismertette.

Az SPD a legutóbbi európai választásokon kilencszázalékos támogatást szerzett, és két képviselőt küldhetett az Európai Parlamentbe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!