TV műsor

Washington ismét bírálta az ENSZ Emberi Jogi Tanácsát

Külföld, 2017.03.21

Washington ismét bírálta hétfőn az ENSZ Emberi Jogi Tanácsát, mert szerinte a tanács elfogult a palesztinok mellett Izraellel szemben.

A külügyminisztérium közleménye szerint a Genfben éppen a palesztinok és a megszállt palesztin területeken élők emberi jogi helyzetét megvitató ENSZ-szervezet "hosszú ideje elfogult Izraellel szemben". A közlemény leszögezi azt is, hogy az Egyesült Államok az ENSZ-ben minden egyes alkalommal "ellene szavaz majd minden határozatnak, amely ezt a politikai célt helyezi előtérbe". A külügyminisztérium egyúttal ilyen értelmű, tehát elutasító állásfoglalásra bíztat más országokat is.

Nemrégiben került nyilvánosságra egy külpolitikai folyóiratban az a levél, amelyet Rex Tillerson külügyminiszter írt kilenc emberi jogi szervezetnek, s amelyben felveti, hogy amennyiben az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa nem változtat eddigi álláspontján a palesztin-izraeli konfliktust illetően, az amerikai kormányzat fontolóra veszi kivonulását a testület munkájából. A Trump-kormányzat azt veti a szervezet munkatársainak szemére, hogy szerinte a megszavazott határozataikban "elfogultak" Izraellel szemben.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!