Washingtonban is bemutatták Csák János amerikai társadalmat elemző könyvét

Külföld, 2024.04.30

Washingtonban, az Amerikai Katolikus Egyetemen mutatták be Csák János kulturális és innovációs miniszter Egyesült Államokról írt könyvét, az Amerikai géniusz című kötetet.

A miniszter, korábban az Egyesült Államokban dolgozó kutatóként, társadalomtudósként az amerikai társadalmat alakító szellemiséget elemezte, és a jelen kihívásait tárgyalta könyvében, ami angol nyelven is megjelent.

Csák János a washingtoni egyetemen tartott esemény után az MTI-nek elmondta, hogy az Egyesült Államokban élők közül sokan úgy látják, hogy állandó útkeresésben vannak, a legtöbb vita pedig arról szól, mit jelent a jó társadalom, egy olyan országban, amit rendkívüli adottságok jellemeznek, mint a természeti erőforrások, egyedülálló jogrendszer és az a képesség, hogy a világ legjobb elméit képes magához vonzani.

Kifejtette, hogy egy közösség akkor marad fenn, ha vannak kötődések, és a valahova tartozás érzése tölti el az embereket, és hozzátette, hogy Amerikában legalább az elmúlt 10-15 évben azt érzik az emberek, hogy az együvé tartozás esik szét, sokféle valóságos és nem valóságos identitás lép fel.

Az egyetem központi épületében tartott könyvbemutatón köszöntőt mondott Aaron Dominguez, az Amerikai Katolikus Egyetem igazgatója, akivel a miniszter nyilvános megbeszélést folytatott.

Csák János előzőleg felkereste az egyetem mellett álló Szűz Máriának szentelt országos jelentőségű székesegyházat. A Szeplőtlen Fogantatás Bazilika az Egyesült Államok legnagyobb római katolikus temploma, és egyben az amerikai katolikus egyház központi kegyhelye. A székesegyház altemplomában 2015-ben szentelték fel a Magyarországi Miasszonyunk kápolnát, aminek kialakítását Erdő Péter bíboros kezdeményezte.

Csák János Amerikai géniusz című könyvét múlt pénteken New York-ban is bemutatták.

A kötet amerikai kiadója a New York-i székhelyű kiadó, az Angelico Press, előszavát Patrick J. Deneen, a Notre Dame Egyetem politológia professzora írta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!