A Djabe ismét Steve Hackett-tel lép fel Magyarországon

Kultúra, 2024.06.20

Ismét Steve Hackett világhírű brit gitárossal, a Genesis egykori tagjával koncertezik a Djabe.

A hazai dzsessz-world-progresszív rock fúziós műfaj népszerű képviselője és Steve Hackett augusztus 8-án Budapesten a MOMKult-ban, 9-én Győrött a Richter Teremben, 10-én a felvidéki Trencsénteplicben, 11-én pedig a Debreceni Bor- és Jazznapokon lép fel - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Mint írták, a Djabe és Steve Hackett eddig tizenkét albumot jelentetett meg közös név alatt, ezek közül nyolc a brit Cherry Red Records gondozásában. A legutóbbi idén júniusban került piacra Back to Győr címmel. A dupla LP-t és egy DVD-t tartalmazó kiadványon egy tavaly júniusi koncertfelvétel szerepel, amelynek anyagát a győri Richter Teremben vették fel, ahová az idén is meghívást kapott a formáció.

A 2024-es nyári turné különlegessége, hogy Steve Hackett mellett egy másik brit zenész, a világhírű gitáros zenekarában játszó Rob Townsend szaxofonos is csatlakozik a Djabéhoz, amelyben Barabás Tamás basszusgitározik, Kaszás Péter énekel és dobol, Bubenyák Zoltán játszik billentyűs hangszereken és Égerházi Attila gitározik.

A Djabe & Steve Hackett elnevezésű formáció idei turnéjának anyagát ismert Genesis- és Steve Hackett-dalokból, valamint Djabe-szerzeményekből állították össze. Idén is elhangzik az egyik legnépszerűbb Genesis-dal, a Carpet Crawlers.

A Djabe 1996-ban alakult, az elmúlt csaknem három évtizedben 44 országban lépett fel Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában. 2003 óta készítenek közös felvételeket Steve Hackett-tel, aki 1970 és 1977 között nyolc stúdióalbumot és két koncertlemezen játszott a világhírű progresszív rockcsapat, a Genesis gitárosaként.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!