A kínai Csendes hang formáció ad koncertet Budapesten

Kultúra, 2018.06.12

A kínai Csendes hang formáció ad ingyenes koncertet szerdán a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteményének szalonjában.

A koncert központi témája a "hatalmas zene" gondolata, amely Lao-ce kínai filozófusra vezethető vissza. A Csendes hang (Silent Art) tagjai fiatal, műfajokat keresztező kínai zenészek, koncertjeiken a nyugati zene a hagyományos kínai muzsikával lép fúzióra. A cselló, hegedű, gitár, ütőhangszerek, valamint kínai furulya és kínai citera összeállításban fellépő hat fős formáció stílusa teljesen egyedi, a modern zenei formák kontextusában keresik a hagyományos kínai művészet és zene érvényes jelentéseit - közölte a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár az MTI-vel.

Az együttes számos világszerte elismert zenei rendezvényen szerepelt, köztük a Hong Kongi Művészeti Fesztiválon, a New York-i Coil Fesztiválon. A Csendes hang tagjai több jelentős nemzetközi rendezvényen is felléptek, például a pekingi olimpia megnyitóünnepségén és a Hangcsouban tartott G20 csúcstalálkozón, Magyarországon először járnak.

A rendezvény a Pekingi Nemzetközi Kulturális és Cserekapcsolatok Központja szervezésében valósul meg a Magyarország és Kína találkozik programsorozat részeként
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!