A kolozsvári magyar színház is fellép a jászvásári Romanian Creative Weeken

Kultúra, 2024.05.13

A jászvásári Romanian Creative Weeken lesz látható a Kolozsvári Állami Magyar Színház Elektra című előadása Botond Nagy rendezésében - tudatta hétfőn az MTI-vel az erdélyi teátrum.

A Szophoklész tragédiája nyomán készült előadást szerdán, május 15-én 20 órától láthatják az érdeklődők a jászvásári színház CUB termében. A szövegadaptációt Kali Ágnes és Botond Nagy jegyzi.

A kolozsvári előadást 2024-ben a Román Színházi Szövetség (UNITER) Legjobb rendezés és Legjobb fényterv díjára is jelölték.

Rendezője Botond Nagy - aki a fénytervet is jegyzi -, létrehozásában még Dragos Buhagiar díszlet- és jelmeztervező, Kali Ágnes dramaturg és Claudiu Urse zeneszerző működött közre.

A címszerepet Albert Csilla alakítja, további szerepekben Györgyjakab Enikő, Váta Lóránd, Kiss Tamás, Kardos M. Róbert és Román Eszter látható.

A moldvai városban május 15-26. között zajló Romanian Creative Week egy kulturális és kreatívipari esemény, amely az ország művészeti és kreatív tehetségeit kívánja bemutatni. Célja, hogy előtérbe helyezze Románia kulturális sokszínűségét és innovatív kreatív iparát. A rendezvényen számos művészeti forma, a többi között a vizuális művészetek, a design, a divat, a színházművészet, a zene is képviselteti magát.

A 12 nap alatt mintegy 200 programot tartanak körülbelül 1000 művész részvételével. A rendezvény egyedülálló platformot is kínál a művészek, tervezők és kreatív szakemberek számára, hogy kapcsolatokat építsenek, együttműködjenek és új ötleteket valósítsanak meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!