A La Mancha lovagját és a Játék a Kastélybant mutatja be a Miskolci Színház

Kultúra, 2017.03.22

A La Mancha lovagja musical bemutatóját március 24-én, míg Molnár Ferenc Játék a kastélyban című vígjátékának premierjét március 31-én láthatja a közönség a Miskolci Nemzeti Színházban.

A nagyszínpadi bemutatók közül utolsóként, március 24-én mutatja be a teátrum a La Mancha lovagja című népszerű musicalt Keszég László rendezésében - közölte az intézmény az MTI-vel szerdán.

Az igazi slágerekkel teli zenés színmű Don Quijote legendás történetét meséli el, különös keretbe ágyazva: az inkvizíció börtönében az író, Cervantes, a börtönlakók segítségével eleveníti meg a lovag kalandjait.

A közlemény idézi a rendezőt, aki szerint ez a feldolgozás a történet igaz magját keresi; a néző esendő, gyarló embereket lát, akik kétségbeesetten keresik a boldogulásukat. Ezeket a nehézségeket azonban csak hittel lehet áttörni és akármilyen nehéz is az élet, érdemes hinni és távlatokban gondolkodni.

A címszerepet Harsányi Attila játssza, Aldonzát Varga Andrea személyesíti meg, Sancho, a hűséges szolga szerepében pedig Lajos Andrást láthatja a közönség.

A történet szerint a Szent Inkvizíció börtönébe új rabot hoznak, Miguel de Cervantes írót, színészt és adószedőt. Amíg a fogoly kihallgatásra vár, rablók, gyilkos és prostituált cellatársai elkobozzák kéziratait és saját rögtönítélő bíróságuk elé állítják. Hogy meggyőzze őket ártatlanságáról, Cervantes előad egy történetet, és a színjátékba a börtönlakókat is bevonja. Dale Wassermann és Mitch Leigh világhírű musicalje az európai irodalom egyik alapregényének zenés feldolgozása.

Március 31-én Mohácsi János Jászai Mari-díjas rendező, érdemes-művész állítja színpadra a kamaraszínházban Molnár Ferenc Játék a kastélyban című közismert vígjátékát, amelyben a szerző egyszerre ír szerelemről és a színpad hatalmáról.

A történet szerint két színműíró, Turai és Gál kedélyesen beszélgetnek új operett-bemutatójuk komponistájával, amikor a szomszéd szobában megszálló színésznőt, Annie-t, a zeneszerző menyasszonyát és szerelmét hallják veszekedni a produkció egyik színészével, korábbi szerelmével. A vitából hallhatóan békülés lesz, a fiatal zeneszerző ennek hallatán összeomlik. Turai minden írói tehetségét latba veti, hogy megmentse mind a komponistát, mind pedig a készülő darabot.

Az előadást Mohácsi János rendezi, aki egyedi stílusával, sajátos munkamódszerével a színészi összjátékról szóló különleges előadást hoz létre Miskolcon.

"Akiket a színpadon szeretnék látni, azok élő emberek, valódi sorsokkal, amelyek éppoly viccesek, amilyen sírnivalók, és ha ez sikerül, akkor levadásztuk a Játék a kastélyban darabot a miskolci társulattal" - idézi a közlemény a rendezőt.

Turai szerepében Görög Lászlót láthatja a közönség, az ünnepelt primadonnát Czakó Julianna alakítja, Feczesin Kristóf a ifjú zeneszerzőt személyesíti meg, Gált pedig Szatmári György játssza.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!