Azok a régi csibészek: újabb poptörténeti múltidéző az Akváriumban

Kultúra, 2015.04.27

A nyolcvanas évek zenei életének két fontos szereplője, Nagy Feró és Németh Alajos lesz a vendég szerdán az Azok a régi csibészek című poptörténeti talkshow-ban a fővárosi Akvárium Klubban.

A Cseh Tamás Program könnyűzenei örökség alprogramja által megvalósuló Azok a régi csibészek című beszélgetés-sorozat a hazai könnyűzene közelmúltját járja körül, írók és történészek kérdeznek zenészeket. Célja, hogy szórakoztató formában, első kézből közvetítsen ismereteket a hazai pop-rock legendáriumáról, az ifjúsági kultúráról - szerepel a szervezők MTI-hez eljuttatott ajánlójában.

A széria havonta egy alkalommal jelentkezik és a nyolcvanas évek legjellemzőbb könnyűzenei tendenciáit tekinti át, a kőkemény rock lecsengő időszakától a rendszerváltó zenekarokig, megszólaltatva a korszak meghatározó muzsikusait és zeneipari döntéshozóit. Első alkalommal, márciusban az újhullám felemelkedése volt a téma Trunkos András, a Rolls Frakció egykori basszusgitárosa, valamint Boros Lajos rádiós műsorvezető részvételével.

"Április 29-én Nagy Feróval, a Beatrice, és Németh Alajossal, vagyis Lojzival, a Bikini vezetőjével vitatunk meg néhány szóbeszédet, meghallgatunk dalokat, lábjegyzetet készítünk a XX. századi híradóhoz" - mondta Vass Norbert, a program szervezője, a Cseh Tamás Program könnyűzenei örökség alprogramjának koordinátora.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött a [email protected] email címen, vagy az esemény Facebook-oldalán. A helyszín az Akvárium Klub VOLT Music Barja, a kezdési időpont 18 óra 30 perc, a kérdező ezúttal is Csatári Bence történész és Poós Zoltán író.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!