Bemutatják a Közösséget építünk című kötetet a Fővárosi Nagycirkuszban

Kultúra, 2018.04.26

Bemutatják Gy. Dobos Mariann Közösséget építünk - Egy látássérült szervezet élete című kötetét a Fővárosi Nagycirkuszban csütörtökön a vakvezető kutyák világnapjához kapcsolódva.

A kötetet a szerző, valamint a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének (VGyKE) képviselői adják át a társulat művészeinek - mondta el Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója csütörtökön az MTI-nek.

A Vakvezető Kutyakiképző Iskolák Világszövetségének javaslatára 1994 óta április 27-én tartják a vakvezető kutyák világnapját, s erre készülve rendezik meg a könyv cirkuszbeli bemutatóját - fűzte hozzá.

Kiemelte: a kötet kitér az akadálymentesített (audionarrált) cirkuszi előadásokra, amelyek bevezetésében a Fővárosi Nagycirkusz világelső, így elérhetővé teszi ezt a nonverbális művészeti műfajt a vak és gyengénlátó nézők számára is.

A főigazgató elmondta, hogy a fővárosi intézménybe rendszeresen ellátogatnak 20-30 fős, vakokból és gyengénlátókból álló csoportok, amelyek narrátorok segítségével élvezhetik a műsort. Legközelebb péntek este tartanak akadálymentesített előadást a Richter Flórián Cirkuszban Szombathelyen - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!