Budapest Showcase Hub Grammy-díjas zenei producerrel

Kultúra, 2017.10.09

Tizennégy országból 250 szakember és a nemzetközi zenei élet szereplői érkeznek a Budapest Showcase Hubra (BuSH). A kelet-közép-európai régió fesztiválját november 15-től 17-ig tartják négy fővárosi helyszínen, előadást tart Matt Lawrence Grammy-díjas producer is.

A nyitóesemény az Akvárium Klubban lesz, a többi a "bulinegyedben" az Instantban, a Robotban és a Kuplungban. A BuSH a szintis elektronikától a cipőnézős gitárpopig vár zenészeket, menedzsereket, újságírókat, zeneipari szereplőket, hogy a kapcsolatépítések mellett együtt fejtsék meg, miként lehetne a siker felé lendíteni a kelet-európai mérleget - szerepel a szervezők által az MTI-hez hétfőn eljuttatott ajánlóban.

A BuSH-on 33 együttes lép fel a Balkántól a Baltikumig. Közöttük lesz a magyar Ivan and the Parazol, Qualitons, Dope Calypso, mius, Middlemist Red, Blahalouisiana és Deep Glaze, a fehérorosz Mustelide és Super Besse, a horvát NLV és Black Room, a cseh Acute Dose és Lazer Viking, az észt Mart Avi és NOËP, a lett Polifauna és Alise Joste, a litván Beissoul & Einius, a lengyel Kamp!, Agim és LOR; a román Helen és Byron, az orosz Wet Red és Lucidvox, a szerb Stepa és Straight Mickey and the Boyz, a szlovák Tolstoys és Bulp, a szlovén Torul és Persons From Porlock, valamint az ukrán Panivalkova és Koloah.

A november 15-i nyitóestén az Akvárium Klubban fellép az Ivan and the Parazol, a Kamp! és a NOËP, ez lesz az első nagy eseménye a kelet-európai zenei életre koncentráló videó csatornának, a #newkidsfromthebloc-nak. A BuSH-on széles vásznon is láthatóak lesznek a csatorna legfrissebb videói.

A korábban bemutatott szakmai programok mellett a Grammy-díjas brit zenei producer, Matt Lawrence is csatlakozott az előadók sorához. Lawrence olyan zenészekkel dolgozott együtt, mint Adele, Amy Winehouse, Ellie Goulding, a Black Eyed Peas, a Mumford & Sons, Naughty Boy, Emeli Sande, Robbie Williams, a Scissor Sisters, George Michael, a Who, a White Stripes, Lady Gaga, Beyoncé, Paloma Faith vagy a Groove Armada.

Matt Lawrence a Mumford & Sons Babel című albumán végzett munkájáért kapta meg a Grammy-díjat. Az album a világ több országában a toplisták első helyén mutatkozott be, az Egyesült Királyságban azóta tripla platinalemezzé vált, és több mint 2,5 millió példányt adtak el belőle az Egyesült Államokban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!