Csütörtökön kezdődik a 48. Bétazen

Kultúra, 2024.06.18

Június 20. és július 6. között negyvennyolcadik alkalommal rendezik meg a Békés-tarhosi Zenei Napokat, ismertebb nevén a Bétazent Békés vármegye névadó településén.

A fesztivál a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar nyitóhangversenyével indul, amelyen szólistaként részt vesz az Egyesült Államokban élő zongoraművész, Tóth Péter is. Vasárnap a zenekar Fuvola Fiesta kamaracsoportja is hangversenyt ad.

Szombaton "Isten nélkül üres a világ" címmel Pilinszky-estet rendeznek a Szentháromság Plébániában, július 2-án a gyerekeket várja Rácz Anikó mesemondó-könyvillusztrátor a Szokolay Sándor Alapfokú Művészeti Iskolában.

A műfaji sokszínűség jegyében lesz musicalest Szomor Györggyel és Füredi Nikolettel június 24-én; másnap Szulák Andrea jazz esttel érkezik; 28-án pedig Sebestény Márta és zenésztársai lépnek fel a református templomban "Hegyen-földön járogatok vala." című műsorukkal.

Lesznek hagyományos műsorelemek: június 29-én rendezik meg a XIX. Békés-Tarhosi Kórustalálkozót; egykori növendékek hangversenyt adnak; 11. alkalommal szervezik meg a fúvószenekari találkozót; de lesz fafúvós kurzus és vonószenekari tábor is. Utóbbi záróhangversenyét július 5-én tartják.

A fesztivál július 6-án a Belencéres Néptáncegyüttes Gálaműsorával zárul.

A részletes program a www.betazen.hu oldalon tekinthető meg.

A Békés-tarhosi Zenei Napok Magyarország egyik legrégebbi múltra visszatekintő komolyzenei fesztiválja. Az 1976 óta megrendezett esemény gyökerei 1946-ra nyúlnak vissza, Gulyás György ugyanis ekkor indította el azt a Tarhosi Énekiskolát, amely először alkalmazta Kodály zenepedagógiai módszerét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!