Debrecen Drive: minden, ami gurul, ott van a debreceni Nagyerdőben

Kultúra, 2024.05.25

A péntek esti ízelítőt, a Night Drive-ot követően szombaton reggel megkezdődött a negyedik Debrecen Drive: a hétvégén "minden, ami gurul", ott van a Nagyerdei Stadion környékén.

A szervezők a kétnapos program során csikorgó gumikkal, kétszázötven új szalonautóval, további nyolcszáz különféle járművel és családi nappal várják az érdeklődőket, a szakemberek pedig konferencia keretében tekinthették át a magyarországi járműiparral, az elektromobilitás kihívásaival kapcsolatos kérdéseket.

Az új autók, a sportkocsik, a veterán autók, az old timerek, a sport- és túramotorok, az autóbuszok, a közszolgálati járművek, a kerékpárok, a kamionok, a targoncák mellett most első alkalommal tekinthetik meg az érdeklődők az Európában is kuriózumnak számító, mintegy 200 kitűnő állapotú pedálos kisautóból álló gyűjteményt. A Nemes Pedal Cars a gyerekkor felidézéséhez a világ minden tájáról, egészen az 1920-as évektől napjainkig mutatja be a teljes gyűjteményének egy részét képező pedálosokat.

A gyereknapot is magába foglaló hétvégén igazi családbarát programokat kínálnak: a versengő fiatalok mini drive-on mérhetik össze ügyességüket, de számos koncert és előadás, arcfestés, csillámtetoválás, óriáskirakó és piknikezés is várja őket. Az ügyességi versenyek mellett katonai járművekbe, tűzoltóautókba, rendőrségi járművekbe, de akár kukásautóba is beülhetnek a gyerekek. Azt pedig, hogy milyen népszerű ez a program, a megkülönböztető jelzésű autók szinte szünet nélküli villogása és szirénázása jelzi a Nagyerdőben.

Debrecen legjobb targoncását is keresik az idei drive-on: mintegy száz, targoncavezetői jogosítvánnyal rendelkező versenyző küzd meg a címért a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterén. A Metal-Sheet Drive Katlanban pedig motoros kaszkadőrök, BMX-esek, levegőben repkedő kétkerekűek, crossmotorosok mutatják be lélegzetelállító mutatványaikat.

Vasárnap a Péter és a farkas című zenés gyerekműsorral várják a legfiatalabbakat a Víztoronykertben, a motorosbemutatók mellett lesz celebfutam, Szirota Jennifer-koncert, és végül drive show-val fejeződik be az idei rendezvény Debrecenben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!