Downton Abbey-estet tartanak a Ráth-villában

Kultúra, 2024.05.31

Csillogás és luxus: art deco életérzés címmel a múlt század húszas éveit idéző Downton Abbey-estet tartanak szombaton a Ráth György-villában - közölte az Iparművészeti Múzeum az MTI-vel.

A múzeum közleménye szerint egy estére a Ráth György-villa a sorozatbeli Highclere Castle-t idézi meg, és a fényűző Crawley család kastélyává alakul át. A Mare Temporis Alapítvány segítségével életre kelnek a Downton Abbey szereplőinek barátai, akikkel a vendégek beszélgethetnek, a vállalkozó kedvűek pedig egy Ki mit tud a szereplőkről? versenyen is tesztelhetik tudásukat.

A 18 órától 21 óráig tartó programban a látogatók megismerhetik a korabeli illem alapjait, az art deco szépítkezés rejtelmeit, az art deco női és férfi viseletekről, kiegészítőkről hallhatnak érdekes történeteket, sőt, a ruhákat fel is lehet próbálni, valamint lesz tánc is, Damjanovich Márta tánctanár közreműködésével. 21 órától mulatsággal várják az érdeklődőket a villa kertjében - áll a közleményben.

Az art deco egyedi viseleteit, az 1920-1930-as évek női divatját bemutató Dresszkód: art deco című kiállításon Csepregi Noémi kurátor kalauzolja a közönséget.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!