Drámapályázatot hirdet a József Attila Színház

Kultúra, 2024.05.21

"Csókol, Attila" címmel nyílt drámapályázatot hirdet a József Attila Színház névadója születésének közelgő, 120. évfordulója alkalmából. A győztes művet 2025. szeptember 21-én, a magyar dráma napján mutatják be.

A nyertes pályaművek alkotóit összesen 5 millió forintos díjazásban részesítik, amelynek elosztásáról a zsűri dönt - olvasható a színház MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Kiemelik, hogy a pályázat egyedi és eredeti kortárs magyar alkotások létrejöttére ösztönöz, műfaji megkötés nélkül. Olyan műveket várnak, amelyek kapcsolatban állnak József Attila életének egyes mozzanataival, vagy magukon viselik szellemi örökségének jegyeit - írták.

A pályázat célja, hogy a középiskolás és fiatal felnőtt korosztályt megszólítva közelebb hozza hozzájuk József Attila szellemiségét, életútját és életművének jelentős elemeit - fogalmaztak a közleményben.

A pályázat nyílt, jeligés és egyfordulós. A beérkező műveket ötfős szakmai zsűri értékeli, amelynek tagja Hargitai Iván rendező, a színház művészeti vezetője, Szakonyi Károly író, drámaíró, dramaturg, Szentmártoni János költő, író, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkára, Takaró Mihály író, irodalomtörténész, tanár, valamint Tasnádi István drámaíró, forgatókönyvíró, rendező.

A műveket 2024. szeptember 21. 9 óra és 2025. január 21. 21 óra között várják, az eredményhirdetést 2025. április 11-én, József Attila születésének 120. évfordulóján tartják.

A részletes pályázat a színház honlapján, a https://jozsefattilaszinhaz.hu/csokol-attila-dramapalyazat/ linken érhető el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!