Elizabeth Axt nyerte a Varsói Nemzetközi Cirkuszfesztivál nagydíját

Kultúra, 2017.10.09

Elizabeth Axt trapézszámával elnyerte a 18. Varsói Nemzetközi Cirkuszfesztivál Grand Prix-díját, valamint elhozta a lengyel Korona Cirkusz vezetőségének és Varsó polgármesterének különdíját is.

"Ez egy nemzetközi megmérettetés, amelyen Elizabeth elnyerte a fődíjat két magas művészeti elismerés mellett. Nagyon büszkék vagyunk rá" - mondta az MTI-nek Axt Ibolya, az artistaművész édesanyja, aki maga is világhírű artista volt férjével, Axt Lászlóval együtt.

Az édesanya felidézte, hogy férjével közös világhírű trapézszámával ugyan ezen a varsói porondon 1989-ben lett fesztiváldíjas az akkor még Porond csillagai fesztivál néven ismert szocialista országok versenyén. "Az, hogy lányunknak ez 28 évvel később ugyanitt sikerült, nagyon nagy boldogság" - fűzte hozzá.

Elizabeth Axt Ausztráliától Mexikóig, valamint Európa számos országában aratott közönség- és szakmai sikereket művészi mutatványaival. Fejen álló trapézszáma - amellyel a varsói versenyen is sikert aratott - egyedülálló produkció a világon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!