Fehérgyarmati diákok nyerték török-magyar vetélkedőt

Kultúra, 2024.05.29

A Fehérgyarmati Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium diákjai nyerték azt a történelmi emlékversenyt, amelyet az idei török-magyar kulturális évad keretében rendeztek. A győztes csapat jutalma isztambuli utazás.

A vetélkedőre az országból 41 középiskola csapata jelentkezett, összesen több mint 120 tanuló vett részt a versenyben. A keddi budapesti döntőbe, amelyet a Corvinus Egyetemen rendeztek, öt iskola csapata jutott be - közölte a Török Maarif Alapítvány szerdán az MTI-vel.

A háromfordulós országos verseny során a diákok nemcsak a török kultúrába és nyelvbe tekinthettek be, de alaposabban megismerhették a hajdani Oszmán Birodalom sajátosságait, a török kori kereskedelmi útvonalakat, harcművészetet, gasztronómiát, vallást és népszokásokat, miközben a feladatok során egyaránt szükségük volt a problémamegoldó képességükre, zenei készségükre, prezentációs ismereteikre vagy kézügyességükre - írták.

A versenyt a Maarif Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium, a Studium Generale Alapítvány, a Gül Baba Örökség Alapítvány és a Turkish Airlines szervezte. A Török Maarif Alapítvány 52 ország 467 oktatási intézményében van jelen. Számos helyen rendeztek a magyarországihoz hasonló kulturális vetélkedőt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!