Fiatal alkotóművészek online pályázhatnak ösztöndíjra a MANK megújult honlapján

Kultúra, 2020.01.15

Fiatal alkotóművészek online pályázhatnak több ösztöndíjra is a MANK megújult honlapján: a Derkovits Gyula képzőművészeti ösztöndíjra január 15-től, a jazz előadóművészeti, a zenei-alkotói, a zenei-előadóművészeti és a művészettörténészi ösztöndíjra pedig január 20-tól adható be pályázat - közölte szerdán a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) az MTI-vel.

A pályázatokat a Derkovits Gyula-ösztöndíj esetében február 4-ig, a zenei ösztöndíjak tekintetében február 9-ig várják, a Kállai Ernő-ösztöndíjra pedig, amely a műkritikusok és a művészettörténészek támogatására szolgál, február 14-ig nyújthatóak be a szakmai anyagok a www.alkotomuveszet.hu weboldalon.

A pályázatokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kinevezett szakértői kuratóriumok bírálják el - olvasható a közleményben.

Mint írják, a MANK a magyar kulturális intézményhálózat intézményeként sokrétű tevékenységével és támogatásrendszerével színvonalas alkotások létrehozásához, valamint azok megismertetéséhez, terjesztéséhez és értékesítéséhez járul hozzá. A fiataloknak szóló ösztöndíjak egy évre szólnak és havi bruttó 200 ezer forintos támogatást jelentenek.

A megújult honlapon keresztül szintén online pályázható meg a többek között kedvezményes alkotóházi foglalási lehetőséget nyújtó Magyar Mecénás Program, valamint a MANK híreiről, egyéb pályázati felhívásairól, kiállításairól, művészetpedagógiai foglalkozásairól és más programjairól is tájékozódhatnak a művészetek iránt érdeklődők.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!