Három díjat kapott Urbán András rendezése a legfontosabb szerbiai színházi fesztiválon

Kultúra, 2024.06.02

Az Újvidéki Színház Történt egyszer Újvidéken című előadása Urbán András rendezésében három díjat nyert Szerbia legnagyobb színházi fesztiválján, a Sterija Játékokon - közölte a teátrum vasárnap.

A Történt egyszer Újvidéken című előadásban nyújtott alakításával Szalai Bence a fesztivál legjobb fiatal színészének járó elismerést érdemelte ki, Gergye Krisztián koreográfus színpadi mozgásért nyert díjat, és a társulaté lett a fesztivál különdíja.

A magyar nyelvű előadás az Újvidéki Színház fennállásának ötvenedik évfordulójára készült, és a korábbi évek, évtizedek előadásaiból merít, így egyszerre szól a társulatról, valamint annak történetéről és identitásáról is.

A 69. Sterija Játékokon hét előadás versengett a díjakért. A fesztivál fődíját a belgrádi Szerb Nemzeti Színház Apák és atyák (Ocevi i oci) című előadása nyerte el. Az előadást Veljko Micunovic rendezte Slobodan Selenic regénye alapján. A szöveg adaptációjáért Gyarmati Kata érdemelte ki a rendezvény legjobb dramaturgjának járó díjat. Ugyanez az előadás kapta meg a legjobb rendezés díját, illetve két színészi elismerést is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!