Idén is lesz Ludovika Fesztivál a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Kultúra, 2024.04.27

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) idén is megrendezi a Ludovika Fesztivált; május 9-étől 11-éig a Ludovika Szabadegyetem előadásain és panelbeszélgetésein magyar és külföldi szakemberekkel találkozhatnak az érdeklődők, de lesznek koncertek és családi nap is - közölte az intézmény az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a Ludovika Szabadegyetem idén a soros EU-elnökségre fókuszál, hangsúlyos szerepet kap a bővítéspolitika, a versenyképesség erősítése, a védelempolitika, fontosak lesznek továbbá a demográfiai kihívások, valamint az illegális migráció következményei.

Michael Anton, a Hillsdale College oktatója és tudományos munkatársa, a Claremont Institute vezető munkatársa, a Trump-adminisztráció korábbi nemzetbiztonsági tisztviselője például az orosz-ukrán háború hatására megváltozó világrendről fog beszélni, Angela Vidal Gandra da Silva Martins, Brazília korábbi családügyi minisztere a család jövőformáló szerepéről tart majd előadást.

A rendezvény ingyenes, de május 9-én és 10-én a szabadegyetemi programokon való részvétel, valamint a partysátorba történő belépés regisztrációhoz kötött - hívták fel a figyelmet a szervezők.

Részletes információk a ludovikafesztival.uni-nke.hu oldalon találhatóak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!