Idén is meghirdeti gyerekeknek szóló rajzpályázatát a Liszt Ferenc Kamarazenekar

Kultúra, 2024.05.15

Idén is meghirdeti népszerű Mesélő hangjegyek rajzpályázatát óvodás és általános iskolás gyermekeknek a Liszt Ferenc Kamarazenekar (LFKZ).

A zenekar szerdai közleménye szerint megalakulása óta fontos feladatának tartja a fiatal generáció megismertetését a klasszikus zenével.

Az idén meghirdetett pályázatra Dvorák, Boccherini vagy Grieg zeneművei által ihletett rajzzal jelentkezhetnek óvodások, 1-4. osztályos és 5-8. osztályos tanulók. A pályázatokat elektronikus úton lehet beküldeni június 9-én éjfélig.

A gyerekeket arra kérik a szervezők, hogy a megadott három zenemű közül válasszanak ki egyet, és rajzolják le, hogy számukra mit jelent, milyen történetet, emlékeket, érzéseket közvetít az adott darab. Pályázni megrajzolt konkrét történettel vagy akár egy érzést, hangulatot tükröző absztrakt alkotással is lehet.

Mindhárom korcsoportban a három legszebb alkotást beküldő, illetve a közönség által legjobbnak ítélt alkotót díjazzák. Az óvodások családi koncertjegyet nyerhetnek, az iskolások pedig a zenekar művészei által felajánlott egyéni zeneóra vagy online rajztanfolyam közül választhatnak.

Az egyéni díjak mellett a szervezők különdíjat is felajánlanak a legaktívabb iskola számára, az az oktatási intézmény, ahonnan a legtöbb pályázat érkezik be, saját Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertet nyer.

További információ a https://www.lfkz.hu/hu/hirek/mesel-hangjegyek-rajzpalyazat-2024 oldalon érhető el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!