Ingyenes zenei programok is lesznek az egy hét múlva kezdődő MOZ.GÓ-n

Kultúra, 2024.06.05

Változatos ingyenes zenei programok, köztük a Budapest Bár, Kaláka, Szirtes Edina Mókus, Vecsei H. Miklós, Koszika koncertje mellett több DJ is várja a közönséget a jövő szerdán kezdődő MOZ.GO fesztiválon.

A június 15-ig tartó esemény a Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program szervezésében három városban, Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádi várja a filmbarátokat - tájékoztatták a szervezők az MTI-t szerdán.

Június 12-én a veszprémi Fotonban Dj Elf eklektikus szettjeiben előkerül a hip-hop, a disco és egyéb elektronikus zenei műfajok is.

Június 13-án szintén a Fotonban élő zenei kísérettel lesz látható Sugár Pál és Lázár Lajos 1929-ben készített, erotikus jelenetei miatt sokáig betiltott izgalmas bűnügyi melodrámája, a Rabmadár, amelyben Anna, a női börtön rabja, egyetlen éjszakára elhagyhatja a fogságot, és felkeresi a férfit, aki szerelmük hajnalán bűnbe sodorta. A filmben egy pillanatra feltűnik Szabó Lőrinc költő is. Később ugyanott két filmes kötődésű DJ, Sam Starion & El Bublo szórakoztatja a közönséget.

Június 14-én a Koszika-duó ad koncertet. Az Erdélyi mesék című koncerten a magyar, román, cigány muzsika gazdag zenei szövevényét ötvözik a neo soul, a reggae és a bossa nova műfajával. Ugyanaznap lesz látható Nagy Anikó Mária és Lukácsy György Az 1968 - Egy szerelem rekonstrukciója című, műfajt teremtő alkotása. A vetítés után a film betétdalainak énekese, Koszika jazzénekesként ad koncertet, majd a közismert színész és rendező, Szabó Simon szórakoztatja a közönséget DJ-ként.

Június 14-én Veszprémben a Filmio Fröccsteraszon az Óváros téren Vecsei H. Miklós Cseh Tamás élettörténetét meséli el Bérczes László beszélgetőkönyve nyomán, több mint 20 dal kíséretében. Aznap ugyanott lép fel az 55 éves Kaláka együttes, majd őket követi a színpadon a Budapest Bár koncertje.

Június 15-én a Fotonban Szirtes Edina Mókus lép fel, majd a tejszínhab.zenekart ismerheti meg a közönség. Az öttagú formáció klasszikus szövegeket (Arany János, Petőfi Sándor, William Shakespeare, Georg Büchner) a konvenciók megkerülésével, modern hangon szólaltatnak meg - írják a tájékoztatóban.

Este 21 órától a Fotonban A magyar film hőskora címmel ad koncertet a Hot Jazz Band, utána pedig DJ titzkrisztián vinyl (bakelit) lemezekről játssza a szettjeit. Vele párhuzamosan DJ LVL és Infraghandi tart filmes afterparty-t.

A Magyar Filmakadémia védnökségével rendezendő fesztiválon 12 helyszínen mintegy 100 magyar filmet láthat a közönség.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!