Jótékonysági gálát rendeznek a rászoruló színházi dolgozók javára

Kultúra, 2024.06.02

Hetedik alkalommal rendezi meg jótékonysági gálaestjét a Színházi Dolgozók Szakszervezete (SzíDoSz) a nehéz helyzetbe került, egészségi állapotuk miatt rászoruló szakmabeliek megsegítésére. Az eseménynek a József Attila Színház ad otthont június 5-én.

Az Együtt - Egymásért - Mindenkiért című gálaest fellépői között van Bodrogi Gyula, Esztergályos Cecília, Nemcsák Károly, Császár Angela, Mészáros Árpád Zsolt, Kubik Anna, Hegedűs D. Géza, Voith Ági, Sasvári Sándor, Peller Károly, a Magyar Állami Népi Együttes és színpadra lépnek a Fővárosi Nagycirkusz artistái is.

A gála műsorvezetője Kökényessy Ági és Kautzky Armand, rendezője Mihályi Győző.

A közönséget vers, próza, operett- és musicalrészletek, tánc és zene várja. A közreműködő művészek az idén is honorárium nélkül vállalták a fellépést megszorult helyzetben lévő kollégáikért.A József Attila Színház a gálaest teljes jegybevételét a Segítsünk Alapítványnak utalja át - emelik ki a közleményben.

Mint írják, a színházi szakmák országosan reprezentatív szakszervezete, az idén 105 éves SzíDoSz áprilisi közgyűlésén választotta meg új ügyvezető elnökségét. A szervezetet a következő öt évben Savanyu Gergely, a soproni Petőfi Színház színművésze irányítja - áll a közleményben.

További információ az eseményről a https://jozsefattilaszinhaz.hu/eloadas/egyutt-egymasert-mindenkiert/ oldalon olvasható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!