Júniusban rendezik az Óbudai ZeneZug Fesztivált

Kultúra, 2024.06.05

Koncertekkel és táncházzal is várja a közönséget június 12. és 14. között a VI. Óbudai ZeneZug Fesztivál a Budapesti Vonósok rendezésében az Óbudai Társaskörben.

A fesztivál az immár hagyományos Miből lesz a cserebogár című hangversennyel kezdődik, amelyen az országos zenei versenyeken győztes gyerekek és fiatalok kapnak lehetőséget, hogy szólistaként, zenekari kísérettel mutatkozzanak be - közölte az együttes az MTI-vel.

Az esti "barangoló" koncerteken egyszerre négy helyszínen játszanak a Budapesti Vonósok művészei kamara-formációkban. A közönség pedig bejárhatja a Társaskör minden zegét-zugát, történeteket hallgatva többek között a szerelmes zeneszerzőkről és dallamokat a múzsáikról.

A második napon a Góbé Zenekar és a Budapesti Vonósok közös koncertje a magyar népi muzsika és a klasszikus zene kapcsolódásait járja körül Erkel Ferenctől Weiner León át Kodályig és Bartókig. A koncert utáni táncházban a Góbé Zenekar húzza a talpalávalót.

A vasárnapi zárókoncerten Oláh Kálmán és kvartettje a Budapesti Vonósokkal áll színpadra. Az esten Jörg Widmann 180 beats per minute című vonóshatosa, Oláh Kálmán saját kompozíciói, valamint Dvorák és Bach művei szólalnak meg. A nap végén a művészek mindenkit vendégül látnak egy tányér gulyásra a Társaskör udvarán.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!