Kerékpáros és csónakos túrák koncertekkel a Tisza-tavi fesztiválon

Kultúra, 2017.03.23

Kerékpáros és csónakos túrákkal egybekötött minikoncertek, operajóga és táncelőadások is várják az érdeklődőket július 28. és 30. között a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztiválon.

A fesztivál első délutánján különleges operajógán vehetnek részt az érdeklődők, majd a tiszafüredi Morotva félszigeten rendezik meg a gálaestet a Miskolci Nemzeti Színház Zenekara és a szolnoki kibővített Bartók Béla Kamarakórus közreműködésével, Sándor Szabolcs vezényletével - mondta el Jakus Anita, a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál projektvezetője a rendezvény csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.

A Radó Denise színésznő rendezte esten fellép mások mellett Miklósa Erika koloratúrszoprán, Bakos Kornélia mezzoszoprán, Vizin Viktória mezzoszoprán, Báll Dávid zongoraművész és Nyári Zoltán tenor.

Másnap 67 kilométeres kerékpártúrára invitálják az érdeklődőket a Tisza-tó körül, a 11 megállóban minikoncertek, mások mellett Horgas Eszter fuvolaművész és Lajkó Félix hegedűművész előadása várja a közönséget. Sarudon a Virtuózok muzsikálnak, Abádszalókon az István a király című rockopera dalai szólalnak meg, Tiszaszőlősön a Mozdulat Táncműhely előadása szórakoztatja a közönséget.

A Boat D'Opera túrán a kerékpárokat csónakokra cserélve juthat el a közönség a minikoncertek helyszíneire - ismertette a részleteket Jakus Anita, hozzátéve: a koncerteket a víz partján, a vízben és a vízen tartják.

Ezen a napon fellépnek mások mellett a Magyar Állami Operaház művészei, a Budapest Klezmer Band, Szirtes Edina Mókus hegedűművész a Szirtes vonósnégyes közreműködésével, a H2O Synchro SE szinkronúszói erre az alkalomra készített koreográfiával várják a közönséget.

A negyedik alkalommal megvalósuló fesztivál elsődleges célja a minőségi kultúra, a természet és az aktív pihenés összekapcsolása. Emellett fontosnak tartják azt is, hogy a nemzetközi sikereket elért művészek fellépése mellett megismertessék az érdeklődőkkel a helyi értékeket, a látogatóknak így lehetőségük nyílik megkóstolni a helyi gasztronómiai különlegességeket és betekintést nyerni a Tisza-tó menti települések életébe - mondta a projektvezető.

Jakus Anita emlékeztetett, hogy a fesztivál koncepciója Debreczeni Ildikó ötlete alapján született meg 2014-ben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!