Két magyarországi bemutató és egy ősbemutató is lesz a jövő évadban a Játékszínben

Kultúra, 2024.05.23

Újabb sikerfilmek színpadi változatával és egy új magyar szórakoztató produkcióval készül a Játékszín a 2024/2025-ös évadra. A jövő évadban két magyarországi bemutatót és egy ősbemutatót tartanak.

Október 12-én láthatja először a közönség A lány a vonaton című adaptációt. A Paula Hawkins regénye és a DreamWorks-film alapján készülő színpadi változatot Horgas Ádám rendezi, a főbb szerepeket Lévay Viktória, Simon Kornél és Fehér Tibor alakítja - áll a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Magyarországon ugyancsak először, december 7-én mutatják be Dan Brown A Da Vinci-kód című sikerkönyve alapján született, azonos című színpadi adaptációt Kolovratnik Krisztián, Gubik Petra, Makranczi Zalán és Szerednyey Béla főszereplésével, Szente Vajk rendezésében - ez az adaptáció lesz a magánszínház 50., jubileumi premierje.

A harmadik bemutatót ugyancsak Szente Vajk rendezi, azonban szerzőként is jegyzi. A Menopauza sikere után egy újabb tabudöntögető produkció - ezúttal férfiakról, de nemcsak férfiaknak - írják a darabról, amelynek főbb szerepeit Nagy Sándor, Kolovratnik Krisztián, Csonka András és Feke Pál alakítja.

A 2023/2024-es szezont június 12-én társulati üléssel zárja a Játékszín, az utolsó színháztermi előadást június 24-én játsszák, ezt követően csak szabadtéri vendégelőadásokat tartanak. A most futó évad közönségdíjasaira május 31-ig még szavazhatnak az előadások látogatói, az elismeréseket a záró társulati ülésen adják át a színház szakmai díjaival együtt.

A Játékszín megkezdte szabadtéri előadásainak sorát: május 4-én Etyeken tartották a Játékszín a Sonkamesternél című programsorozatot, a színház történetének eddigi legnagyobb kültéri eseményét. Két színpadon, tizenhat színész közreműködésével koncertekkel, pódiumbeszélgetésekkel, és egy esti Menopauza-előadással várták a közönséget.

A nyári hónapokban tizenegy városba - többek közt Kisvárdára, Siófokra, Tokajba, Tihanyba és Szegedre - látogat el a Játékszín kilencféle előadással, a kínálatban a már ismert sikerdarabok mellett újdonságok is megtalálhatók, először "utazik" a Francia rúdugrás és a Rém rendes vendég című produkció - írják.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!