Kihirdették a Waclaw Felczak Alapítvány zenei pályázatának nyerteseit

Kultúra, 2024.06.05

Idén 12 pályázó részesül közel 13 millió forintos támogatásban a Waclaw Felczak Alapítvány zenei pályázatán, amellyel magyar-lengyel vonatkozású albumok és koncertek megvalósítását segítik.

Immár harmadik alkalommal írta ki zenei pályázatait a Waclaw Felczak Alapítvány, amelynek kuratóriuma végül 7 koncert és 5 Felczak-lemez támogatásáról döntött - áll a szervezők MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében.

A közlemény szerint a Felczak-lemezek pályázaton támogatást nyert az Erdődy Kamarazenekar, a Modern Art Orchestra (Bartók /Chopin reflexiók lemezanyag), a Musica Rediviva Alapítvány, valamint Lisztes Jenő (cimbalom) és Szanyi Bettina (ének).

A Felczak-koncertek pályázat támogatását a Théque Kft., a V4 Vonósnégyes, a Modern Art Orchestra, a Zeneszív Közhasznú Egyesület, a Hencida Népművészeti Egyesület, a Lengyel Művelődési Ház, valamint Dévényi Zoltán nyerte el.

A Felczak-lemezek legkésőbb idén őszre készülnek el és a koncertek is addig valósulnak meg. További információk az alapítvány közösségimédia-felületein és a wfa.hu oldalon olvashatók.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!