Kihirdették az Estöri történelmi verseny győzteseit

Kultúra, 2024.05.24

Kihirdették a nyolcadik Estöri Kreatív Történelmi Verseny győzteseit - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

A versenyt a budapesti Deák téri Evangélikus Gimnázium csapata nyerte, a második helyen az újpesti Babits Mihály Gimnázium csapata végzett, míg a harmadik a tamási Béri Balogh Ádám Gimnázium csapata lett.

Az idei megmérettetésen a diákok az Európai Unió kelet-közép-európai országainak 2004-től napjainkig tartó történelméről mérhették össze tudásukat.

Az Esterházy Magyarország Alapítvány és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája közös szervezésében zajló verseny csütörtöki, budapesti döntőjében három fővárosi, négy vidéki és két határon túli csapat mérte össze tudását.

A döntősöknek többek között új Instagram-oldalakat kellett létrehozniuk, melyeken a térségbeli országok európai uniós kapcsolódását mutatták be a közösségi médiafelület követelményeinek, eszköztárának használatával - írták.

A szervezők összegzése szerint az Estöri Kreatív Történelmi Versenyen 2016 óta több mint 150 iskolából 3000 diák és 300 tanár vett részt. A versenyre nem csak magyarországi, de határon túli közösségek is jelentkeztek, Dél-Burgenlandtól a Felvidéken, Vajdaságon és Kárpátalján át egészen Erdélyig.

A döntő az Esterházy Magyarország Alapítvány YouTube csatornáján nézhető vissza.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!