Koncert Budapestért címmel ad hangversenyt a Budapesti Fesztiválzenekar

Kultúra, 2017.04.25

Koncert Budapestért címmel rendez hangversenyt a Budapesti Fesztiválzenekar Fischer Iván vezényletével a Budapest Kongresszusi Központban május 8-án.

Az est bevételét a zenekar a TérTáncKoncert és az Európai Hidak fesztivál megrendezésére fordítja. Az adománygyűjtő hangverseny Brahms Akadémiai Ünnepi Nyitányával kezdődik, és a tolerancia jegyében roma muzsikusok részvételével elhangzik majd Liszt 1. magyar rapszódiája is. A koncerten vendégként fellép Csákányi Eszter, Mácsai Pál, Snétberger Ferenc és Szakcsi-Lakatos Béla is - közölte a zenekar kedden az MTI-vel.

Mint írják, a TérTáncKoncert nemcsak a muzsikáról és a közös táncról, hanem az egymás iránt érzett felelősségről, toleranciáról és tiszteletről is szól. A projekt során többszáz hátrányos és szerencsésebb helyzetű, roma és nem roma fiatal készül közösen hónapokon át, hogy június 10-én a budapesti Hősök terén együtt táncoljanak majd.

Az Európai Hidak fesztivál célja, hogy megismerhessük egymás kultúráját és értékeit, a zenén, táncon, irodalmon és képzőművészeten keresztül megértsük és elfogadjuk egymást - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!