Közös szurkolás, zenés kertmozi és Szent Iván-éji vigasságok Szombathelyen az AGORA nyári kínálatában

Kultúra, 2024.06.12

A labdarúgó-Európa-bajnokság idején közös szurkolásra várják Szombathelyen a focirajongókat az AGORA Művelődési és Sportház előtti téren felépített szurkolói házban - közölték a vasi vármegyeszékhely nyári nagyrendezvényeinek szervezői szerdán programismertető sajtótájékoztatójukon.

Horváth Soma (Éljen Szombathely!) a város kultúráért is felelős alpolgármestere elmondta: június 15-től július 14-ig a 600 négyzetméteres sátorban a drukkerek óriás kivetítőn követhetik a meccseket, a mérkőzések szüneteiben pedig színpadi programokat láthatnak, illetve sportszakmai beszélgetéseken vehetnek részt.

Idén ismét megrendezik a Szentivánéji Vigasságokat június 21-22-én, amely a Savaria Karnevál után a második legnagyobb, 15-20 ezer résztvevőt megmozgató szabadtéri rendezvény Szombathelyen. Az Emlékmű alatti nagyszínpadon június 21-én, pénteken fellép például Szikora Róbert és az R-GO. Június 22-én szombaton délután családi koncertet ad a Kaláka Együttes, majd a szombathelyi kötődésű Ocho Macho készül nagykoncertre, végül pedig az Irigy Hónaljmirigy lép színpadra. Éjfélkor az év leghosszabb napját hagyományosan tűzijáték zárja.

Horváth Zoltán, az AGORA ügyvezető igazgatója elmondta: évek óta nagy sikerrel rendezik meg az Emlékmű-dombon a zenés kertmozisorozatot, amelynek keretében idén július 26-27-én és augusztus 16-án tartanak vetítéseket. Olyan sikerfilmeket láthat a szombathelyi közönség mint a Flashdance, a Több mint testőr, de bemutatják a Barbie című akció vígjátékot, valamint a Mission Impossibile című akciófilm legújabb részét is - mondta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!