Magyar résztvevő a legnagyobb berlini dizájnvásáron

Kultúra, 2016.05.31

Magyar kiállító is szerepel a berlini nemzetközi dizájnfesztiválon (DMY International Design Festival Berlin), a hazai kreatív ipart ezúttal Kodolányi Gábor és Halász Katalin, azaz a Codolagni képviseli a német főváros legnagyobb szabású formatervezési vásárán.

A berlini magyar kulturális intézet, a Collegium Hungaricum Berlin (CHB) közleménye szerint a bútorok, lámpák és kiegészítők tervezésével és gyártásával foglalkozó Codolagni két kollekciót, a Lido és a Nilson darabjait mutatja be önálló standján a csütörtökön kezdődő négynapos rendezvényen, amelyen több mint 250 kiállító és 500-nál is több tervező vesz részt.

A 2009 óta működő Codolagni munkái a többi között a The Sunday Times, a Financial Times Weekend, az ELLE Decoration UK és az Interni lapjain mutatkozhattak be, és a tervezők a németországi megjelenéssel is pozitív visszhangra számítanak. A berlini jelenlétet a CHB segíti a Nemzeti Kulturális Alap által a magyar innováció és kreatív ipar külföldi bemutatkozására biztosított támogatásból.

A DMY International Design Festival a szakma egyik legrangosabb eseménye, spektruma az ipari formatervezéstől a divaton és a tervezőgrafikán keresztül a kommunikáció- és a médiadizájn területéig terjed. A szervezők tájékoztatása szerint az idei mottó: Odyssey 2016, a legfőbb téma pedig az analóg és a digitális világ közötti kapcsolat és a formatervezés különböző műfajai közötti határok elmosódása.

A fesztivált 14. alkalommal rendezik meg, a helyszín az egyik legkülönlegesebb rendezvényközpont, a Kraftwerk Berlin, az egykori kelet-berlini hőerőmű egyik csarnoka. A nyolcezer négyzetméteres területen berendezett központi kiállítás mellett számos kísérőtárlat, előadások és workshopok várják a látogatókat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!