Majd, ha az eső eláll címmel tartanak bemutatót a Hatszín Teátrumban

Kultúra, 2018.07.26

Majd, ha az eső eláll címmel tartanak bemutatót a Hatszín Teátrumban augusztus 10-én. Az ausztrál dráma magyar nyelven először látható Budapesten - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Az Ausztráliában, Angliában és az Egyesült Államokban is sikerrel játszott kortárs darab két kontinensen és nyolc évtizeden ível át és egy család négy generációjának különös sorsát követi nyomon - hangzott el a műsorban.

Szamosi Donáth színész, a darab rendezője, látványtervezője és fordítója arról beszélt, hogy a darab az egyik legjobb kortárs családdráma. "Ennyire izgalmasan megfogni ezt a témát, és a családdal úgy foglalkozni, ahogy ez a darab teszi, nagyon egyedi" - mondta, hozzátéve: a dráma szerkezete lehetőséget ad arra, hogy mindenki belehelyezkedhessen, végigjárhasson egy utat, amely fájdalmas, vagy katartikus is lehet. A darab témájához mindenki tud kapcsolódni.

Mint mondta, kemény előadásról van szó, de a dráma nem szomorú, hanem ráébreszt bizonyos dolgokra, tulajdonképpen egy családterápia.

Mint a műsorban elhangzott, Andrew Bovell darabja - amelyet tíz éve mutattak be külföldön - a jövőben kezdődik, 2039-ben, egy apa-fiú találkozás előtt állunk, és innen tekintünk vissza a család történetére. A darabban arról van szó, hogy generációkon átívelő negatív minták öröklődnek tovább, a következő generáció mindig megismétli az előző hibáit.

A produkcióban Simon Zoltán, Máhr Ági, Bajor Lili, Száraz Dénes, Pásztor Edina, Sipos Veronika, Epres Attila, Dióssi Gábor és Dudás Demeter játszik. A rendező kiemelte, hogy az előadásban Mester Viktória operaénekes is színpadra lép.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!