Megkezdődött a Gourmet fesztivál a debreceni Nagyerdőben

Kultúra, 2024.06.14

A cívisváros finomságainak és a város borainak bemutatójával kezdődött meg péntek délután a vasárnapig tartó 8. Debrecziner Gourmet Fesztivál a debreceni Nagyerdőben - közölték a szervezők az MTI-vel.

A közleményben kiemelik, az ország legkiválóbb éttermei és séfjei az idén újra összejönnek a cívisvárosban, hogy bemutassák, hol tart ma a gasztronómia csúcsa Magyarországon.

A Stílusos Vidéki Éttermiség gasztronómiai szövetség és Debrecen legjobb éttermei mellett vendégkiállítóként sztárséfek is bemutatkoznak a Nagyerdőben június 14. és 16. között.

Fine dining éttermek, bisztrók, food truckok kínálnak ínycsiklandó falatokat, izgalmas textúrákat és különleges alapanyag-párosításokat, de desszertek, kézműves sörök, minőségi borok és formabontó koktélok is várnak a látogatókra - jelezték, hozzátéve, hogy a 2018-ban alapított Debrecziner Gourmet-díj idén is gazdára vár, amit a rendezvényre kilátogató vendégek szavazatai alapján vihet majd haza a legjobb kiállító.

Az idei fesztiválon a négy alapelem, a tűz, a víz, a levegő és a föld kerül terítékre. Az elemekhez számos motívum, szín, állat, vagy akár az évszakok váltakozása is kapcsolódhat - vélik a szervezők.

A fesztivál szombati és vasárnapi estjén népszerű előadók lépnek fel: Palya Bea szombvaton, DJ Németi és a Zaporozsec vasárnap zenél majd.

A rendezvényen a futballrajongók a hétvége összes mérkőzését megtekinthetik: a kényelmes babzsákokkal és 5x3 méteres kivetítővel berendezett Krones Fan Zone-ban várják a fesztiválozó drukkereket - jelezték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!