Megnőtt a közművelődési intézmények szerepe

Kultúra, 2017.11.22

A budapesti közművelődési intézmények szerepe rendkívüli módon megnőtt, a közösségi házak már nemcsak a falaikon belül rendeznek programokat, hanem kiviszik azokat az utcákra, terekre is - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

A Városok jövője - közösségek művelődése című, november 14-én tartott szakmai konferencián a budapesti közművelődési intézmények vezetői és munkatársai osztották meg tapasztalataikat - ismertették a műsorban, amelynek vendége Császár Bíró Lilla, a budapesti Havanna lakótelepen működő Kondor Béla Közösségi Ház igazgatónője volt.

Az igazgatónő a műsorban fontosnak nevezte, hogy az intézmény falain kívül is megjelenik az intézmény. Sok programot rendeznek a környéken. Mint fogalmazott: "fel kellett ismernie ennek a szakmának azt, hogy mindig változnia kell, lépést tartani a világgal. Ez most azt jelenti, hogy nem lehet a ház falai közé bezárni a kultúrát, hanem mindenhol meg kell jelennünk". Példaként említette, hogy a lakótelepen börzéket szerveznek, ahol a felhalmozott holmikat lehet csere-berélni. A lakótelep behatárolja működésünket, így közösségi házként inkább a kis közösségek fejlesztésére, erősítésére fektetjük a hangsúlyt - tette hozzá.

Az igazgatónő szerint fontos megkérdezni az embereket arról, mire van szükségük, hogy ne ráerőszakolni próbáljanak valamit egy adott helyszínre, hanem az adottságokat erősítsék.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!