Megnyílt a Szent István-könyvhét

Kultúra, 2024.05.13

Megkezdődött a Szent István-könyvhét hétfőn Budapesten. A keresztény szellemiségű könyvkiadók legnagyobb magyarországi seregszemléjét Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, a Szent István Társulat (SzIT) fővédője nyitotta meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.

Megnyílt a Szent István-könyvhét Erdő Péter azt kívánta a könyvhét látogatóinak, hogy a kiadványokat olvasva mélyüljenek el és erősödjenek meg hitükben.

Farkas Olivér, a SzIT igazgatója ismertette: a 31. alkalommal megrendezett könyvhéten 29 kiadó mintegy 7000 kiadvánnyal, köztük 65 könyvheti újdonsággal várja az érdeklődőket péntekig az V. kerületi Ferenciek terén.

Délutánonként 34 szerző dedikálja műveit, a könyvheti programok megtalálhatók a könyvhét katalógusában, illetve a rendezvény honlapján, a szentistvankonyvhet.hu oldalon - tette hozzá.

Farkas Olivér elmondta: a seregszemlén a magyarországi szerzetesrendeket az Agapé, a Bencés, a Don Bosco, a Jezsuita és a Korda Kiadó, a protestáns egyházi közösségeket a Harmat, a Kálvin János, a Luther Kiadó, valamint a Magyar Bibliatársulat Alapítvány képviseli.

A részt vevő katolikus egyházi kiadók közül a többi között a Jel Kiadót, a Szent Gellért Kiadót és a Szent István Társulatot, a magánkiadók közül pedig egyebek mellett a Kairosz, a L'Harmattan, a Tinta Kiadót és az Országos Széchényi Könyvtárat említette.

Sarbak Gábor, a Szent István Társulat elnöke a könyvhétre megjelent könyvek közül kiemelte Barsi Balázs Breviárium és Lackfi János Miért engedi Isten? című, a Szent István Társulatnál megjelent kötetét.

Megemlítette Várszegi Asztrik és Palotai Gabriella Pár-beszédben című beszélgetéskötetét, valamint Wolfgang Huber: Dietrich Bonhoeffer, A szabadság felé vezető úton című, a Luther és a Kálvin kiadó gondozásában megjelent könyvét.
(MTI)

Galériánk

Megnyílt a Szent István-könyvhét Megnyílt a Szent István-könyvhét Megnyílt a Szent István-könyvhét Megnyílt a Szent István-könyvhét Megnyílt a Szent István-könyvhét Megnyílt a Szent István-könyvhét Megnyílt a Szent István-könyvhét Megnyílt a Szent István-könyvhét
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!