Megnyílt az ország legnagyobb japán nyelvű könyvtára

Kultúra, 2019.12.05

A japán-magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 150 éves évfordulója alkalmából 20 ezer könyv érkezett Magyarországra a japán Kagosima prefektúrából. A könyvadományból 5 ezer könyvet adtak át a Károli Gáspár Református Egyetemnek december 5-én Budapesten, ezzel létrejött az ország legnagyobb japán nyelvű könyvtára - közölték a szervezők az MTI-vel csütörtökön.

A közlemény felidézi, hogy a japán-magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 150 éves évfordulója keretében számos kulturális eseményt rendeznek a két országban.

Ezek közül kiemelkedik a két ország által akkreditált Honno Kote Projekt, amelynek részeként az 5 ezer kötetet átadták az Egyetemnek.

Mint írják, a Honno Kote Projekt könyvadományából részesült magyarországi intézmények és Kagosima megye között szorosabb kulturális és gazdasági együttműködés várható.

A Károli Gáspár Református Egyetem hallgatói, illetve az ide jelentkezők számára a japán nyelvű irodalomhoz való hozzáférés nélkülözhetetlen segítséget nyújt majd tanulmányaikhoz, nyelvtudásuk fejlesztéséhez, valamint a japán kultúra mélyebb megismeréséhez - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!