Mesepályázatot hirdet a budapesti állatkert és a Magyar Írószövetség

Kultúra, 2024.06.05

A Fővárosi Állat- és Növénykert és a Magyar Írószövetség közös irodalmi pályázatot hirdet állatmesék megalkotására - közölte az állatkert az MTI-vel szerdán.

A Tollak és Tappancsok című meseíró pályázatra olyan alkotásokat várnak, amelyek megfelelnek a mese műfaji követelményeinek, terjedelmük szóközök nélkül minimum 12 ezer, maximum 35 ezer leütés, foglalkoznak a mai kor gyermekeit érdeklő kérdésekkel, természetszeretetre és együttérzésre ösztönöznek, vagy történelmi eseményt dolgoznak fel, továbbá a humor eszközrendszerét is sokrétűen használják - olvasható a közleményben.

Mint írták, a díjazáson felül a zsűri által kiválasztott pályázatokat a Fővárosi Állat- és Növénykert kiadja egy gyűjteményi mesekönyv formájában.

A pályázat nyertese 500 ezer forintot, a második helyezett 300 ezer forintot, a harmadik helyezett pedig 150 ezer forintot vihet haza, valamint mindhárom mű megjelenik a gyűjteményes mesekönyvben. A különdíjasokat éves állatkerti bérlettel valamint a mesekönyvben való megjelenéssel jutalmazzák.

A közlemény szerint a pályázatra azok az alkotók jelentkezhetnek, akik tagjai valamely - Magyar Írószövetség, Fiatal Írók Szövetsége, Szépírók Társasága, Magyar PEN Club, Szlovákiai Magyar Írók Társasága, Erdélyi Magyar Írók Ligája - írószervezetnek.

Minden szerző egy művel pályázhat. A pályázóktól korábban nyomtatásban, internetes felületen még nem publikált műveket várnak.

A díj átvételére az a pályázó jogosult, illetőleg döntős pályázó az lehet, aki a regisztrációját sikeresen, hiánytalanul, a felhívásban foglaltak szerint juttatta el a szervezők részére.

A pályázat beadási határideje augusztus elseje, a nevezés ingyenes. A meséket egy szakértőkből álló zsűri bírálja el. Az eredményhirdetésre, illetve a díjak átadására várhatóan szeptember 6-án kerül sor - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!