Múzeumok éjszakája: 450 intézmény mintegy 2500 programmal várja az érdeklődőket

Kultúra, 2024.06.12

Országszerte 450 intézmény mintegy 2500 programmal várja az érdeklődőket június 22-én, a Múzeumok éjszakáján. Az idei két kiemelt helyszín Székesfehérvár és Esztergom, számos kísérőprogram a labdarúgó Európa-bajnoksághoz kapcsolódik - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán Budapesten.

"Huszonharmadik alkalommal rendezzük meg a Múzeumok éjszakáját. A múzeumok idén ráirányítják a figyelmet a különféle művészeti stílusok jelentős előfutáraira, másrészt új irányzatokra is" - emelte ki Zsigó Róbert a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartott sajtótájékoztatón.

A június 22-i esemény nagykövete Csöre Gábor színművész. Székesfehérváron 15 helyszínen 50 program várja a látogatókat; Cser-Palkovics András polgármester azt mondta, a Múzeumok éjszakája csodálatos lehetőség bemutatni kulturális és történelmi értékeinket.

Esztergomban 13 helyszínen 65 program lesz; Szekér Zoltán, a Visit Esztergom ügyvezetője a kínálatból IV. Károly király koronázási trónszékének bemutatását emelte ki a Keresztény Múzeumban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!