Múzeumok éjszakája - Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár idén is számos programmal várja a látogatókat

Kultúra, 2024.06.11

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár idén is számos programmal, köztük kézműves foglalkozásokkal, koncertekkel, épületsétákkal, tárlatvezetésekkel, kalligráfiai workshoppal, könyv- és restaurátorműhely-bemutatókkal, valamint Kopernikusz-emlékkiállítással várja az érdeklődőket június 22-én, a Múzeumok éjszakáján.

A szervezők közleménye szerint a könyvkötő műhely és a kalligráfiai workshop foglalkozásai 15 órakor kezdődnek, az esti programsorozat pedig 18 órakor nyílik meg az ELTE "Eötvös" Művészeti Együttes vonósnégyesének koncertjével.

A rendezvény során lesznek épületbejárások is, az angol és magyar nyelven vezetett túrákon a látogatók megismerkedhetnek a könyvtárpalota és a Perczel-glóbusz történetével, betekinthetnek az intézmény műemlékraktárába és a könyvtári kulisszák mögé.

A könyvtár restaurátorainak vezetésével a papíröntés és a könyvfűzés technikájából is ízelítőt kaphatnak a látogatók, emellett megismerkedhetnek a könyvfertőtlenítés folyamatával és a régi könyvkötészeti eljárásokkal is. A könyvtár műemlékraktárában megnyílik az Aki kimozdította a Földet a helyéről című Kopernikusz-emlékkiállítás.

A közlemény szerint az éjszakai barangolást 20:30 órakor a Sabbathsong Klezmer Band koncertje színesíti.

Az eseményen látogatható lesz az Eötvös-kiállítás is, amelyen Eötvös Loránd életéről és munkásságáról gazdagodhatnak ismeretekkel a látogatók.

A részletes program az intézmény honlapján és a Múzeumok éjszakája hivatalos oldalán érhető el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!