Múzeumok éjszakája - Kulisszajárás, koncertek, óriás Lego a Ludwig Múzeumban

Kultúra, 2018.06.21

Exkluzív tárlatvezetések, koncertek, Kortárs Könyvturkáló, a látogatókkal együtt kirakott óriás Lego és sok egyéb program várja a közönséget a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumban szombaton, a múzeumok éjszakáján.

A múzeumban jelenleg a Permanens forradalom - Mai ukrán képzőművészet című kiállítás, Minden nem látszik címmel Türk Péter (1943-2015) életműtárlata és Westkunst-Ostkunst címen a Ludwig gyűjteményéből válogató kiállítás látható; ezekhez a tárlatokhoz kapcsolódnak a múzeumok éjszakájára meghirdetett programok is.

Ezen az estén a látogatók a Tekerd! csoporttal közösen rakhatják ki a múzeum egyik sztárját, Roy Lichtenstein Vicki című képét, amelyhez összesen 31 600 db 1x1 cm-es kockát használnak majd fel. Ezen kívül lesz 3D-s Lego-objektkészítés, és a Tekerd! csoport munkáiból pop-up kiállítás is nyílik - közölte az MTI-vel a Ludwig Múzeum.

A Westkunst - Ostkunst kiállításban mutatják be a vakok és gyengénlátók számára is hozzáférhető Tapintható pályázatra beérkezett munkákból rendezett válogatást. Ehhez a tárlathoz pszichológiai tárlatvezetést, a Permanens forradalom című kiállításhoz pedig kurátori tárlatvezetést is hirdetnek a múzeumok éjszakáján.

A Kortárs Könyvturkálóban elvihető kiadványok, hazai és nemzetközi művészeti albumok, újságok várják leendő tulajdonosaikat.

A Ludwig Lounge Extrában Dragomán György íróval és Szabó T. Anna költővel beszélget Valuska László (Könyves magazin), az este során Kollár-Klemencz László ad koncertet, majd levetítik Tom Ford Éjszakai ragadozók című filmjét.

Willany Leó címmel reflektál a Ludwig Múzeum tereiben található alkotásokra Grecsó Zoltán improvizációs táncszínháza, végül különleges éjszakai séták viszik el az érdeklődőket a múzeumi kulisszák mögé.

A Ludwig Múzeum teraszán Bem Tábornok, a Ludwig Múzeum rezidens DJ-je "igazi, vinylből kevert muzeális egzotikával" készül, éjszaka pedig a múzeum homlokzatán a Nyikita Salennij ukrán művész inspirációjára készült fényfestést élvezhetik a látogatók.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!