Múzeumok éjszakája - Székesfehérvár mellett Esztergom is a rendezvény kiemelt helyszíne lesz

Kultúra, 2024.05.30

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a május 30-án 14:56 órakor kiadott, Múzeumok éjszakája - Székesfehérvár mellett Esztergom is a rendezvény kiemelt helyszíne lesz című anyagunk 4. bekezdését a közlő pontosította, helyesen:



Az Esztergomi Vármúzeumban interaktív nyomozós játék lesz, amely bármely korosztály számára érdekes lehet, akár csak az időszaki kiállítás vagy az éjszakai tárlatvezetések, a gyerekek pedig kézműves foglalkozáson és mesefoglalkozáson is részt vehetnek.

Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!

PONTOSÍTOTT VÁLTOZAT - Múzeumok éjszakája - Székesfehérvár mellett Esztergom is a rendezvény kiemelt helyszíne lesz

Budapest, 2024. május 30., csütörtök (MTI) - A Múzeumok éjszakája kiemelt helyszíne lesz az idén Székesfehérvár mellett Esztergom is, ahol kiállításokkal és további kísérőprogramokkal várják a látogatókat június 22-én.

Az idei Múzeumok éjszakája nagykövete, Csőre Gábor Jászai Mari-díjas színművész - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Mint írják, az esztergomi bazilika emeletén működő Főszékesegyházi Kincstár állandó és aktuális időszaki kiállítása mellett előadásokkal, orgonakoncerttel, tárlatvezetésekkel várja az érdeklődőket.

Az Esztergomi Vármúzeumban interaktív nyomozós játék lesz, amely bármely korosztály számára érdekes lehet, akár csak az időszaki kiállítás vagy az éjszakai tárlatvezetések, a gyerekek pedig kézműves foglalkozáson és mesefoglalkozáson is részt vehetnek.

A Duna Múzeumban a kiállítás mellett tudományos show-val, zenés műsorokkal, képes útibeszámolóval és alkotósarokkal is készülnek. A kisebbeket gyermekprogramok, míg a nagyobbakat a Fröccsterasz várja ezen az estén.

A Keresztény Múzeumban megcsodálható utolsó apostoli királyunk, IV. Károly trónszéke, de színházi előadás és dramatizált tárlatvezetés is látható, a gyerekek pedig királyi koronákat készíthetnek a kézműves foglalkozáson.

Az Esztergomi Főszékesegyházi Könyvtár tárlatvezetéssel, egyházzenei előadással és ex libris készítéssel, míg az MNL Komárom-Esztergom Vármegyei Levéltára Megyei retrokiállítással, tárlatvezetéssel és előadással várja az érdeklődőket.

A Balassa Bálint Múzeum restaurátoraival közösen hív műhelytúrára, majd kezdetét veszi a helytörténeti mozi. A gyerekeket régészhomokozó és kézműves foglalkozás várja.

A Geoda Interaktív Ásvány-és Őslénykiállítás tárlatvezetéssel, aranymosással, ékszerkészítéssel és ásványkutatással várja a látogatókat, de magyarországi meteoritok is megtekinthetőek.

Az esztergomi Iohanneum idegenvezetéssel, interaktív kiállítással, kézműves foglalkozással és mesejátékkal, a Babits Mihály Emlékház tárlatvezetéssel, irodalmi kvízzel és játékokkal készül a Múzeumok éjszakájára.

Minitárlat, előadások és vetített fényfestészeti kiállítás is várja a látogatókat az Esztergomi Művészek Céhének szervezésében. A Kákonyi Asztrik Kortárs Galéria tárlatvezetéssel, az Esztergomi Baptista Imaház pedig kiállításokkal és Jazzformers koncerttel is várja a látogatókat ezen az estén.

A Múzeumok éjszakája részletes programját a https://muzej.hu/ oldalon június elején teszik közzé.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!