Múzeumok éjszakája - Új régészeti kiállítás és dzsessz-zenés tárlatvezetés Nagykanizsán

Kultúra, 2024.06.19

Új régészeti kiállítás megnyitásával, családi programokkal és dzsessz-zenés tárlatvezetéssel is várják egyebek mellett a látogatókat a Múzeumok éjszakájának nagykanizsai programjain - közölte szerdai sajtótájékoztatóján a Thúry György Múzeum igazgatója.

Száraz Csilla elmondta: Nagykanizsán szombaton 16 órától kezdődnek a programok, a hivatalos megnyitót pedig 17 órakor tartják, és ennek keretében adják át a Kerecsényi Edit néhai néprajzkutatóról, muzeológusról elnevezett, az intézmény gyűjteményének gyarapításáért kiérdemelhető emlékplakettet. Pillantás a múltba - A bronzkor évszázadai Zala vármegyében címet viseli az aznap este megnyíló új időszaki kiállítás, amelyet Ilon Gábor régész ajánl majd a látogatók figyelmébe. Ezt követően Az Éj Műtárgyát is leleplezik, az egykor Nagykanizsáról indult, majd Indiában letelepedett Brunner Erzsébet festőművész fényképezőgépeit és filmfelvevő kameráját. Ez utóbbival készült filmtekercseit hamarosan a Nemzeti Filmintézet archívumában digitalizálják.

Az igazgató arról is beszámolt, hogy az éjszaka folyamán a Mozaik Társulat Pofa be, Annuska! című népi komédiáját is bemutatják, de interaktív mesejáték, kézműves foglalkozás, gyöngyfűzés is várja a gyerekeket. A felnőttek érdeklődésére tarthat számot a Kanizsai Jam Műhely éjszakai koncertje, illetve Szent Iván éjszakájához is kapcsolódva a tűzugrás és a tűztánc.

A közeli Magyar Plakát Házban jelenleg is látható Ludvig Dániel festőművész 40+ című kiállítása, amelyet ezen az éjjelen különleges körülmények között is megtekinthetnek a látogatók. A művész tárlatvezetését ugyanis Gayer Mátyás és Kém Sándor dzsessz-zenész muzsikája kíséri majd.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!