Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok június 29-től

Kultúra, 2024.06.21

Kilenc erdei helyszínen koncertekkel, szakvezetéses erdei sétákkal, kiállításokkal várja az érdeklődőket június 29-től július 7-ig a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok ingyenes rendezvénysorozat.

A résztvevők bejárják a Mátra erdőségeit a cseres tölgyes zónától a hegyvidéki bükkösökig. A programok között szerepelnek klasszikus, népzenei, világzenei és dzsessz-koncertek, amelyeken ismert előadók és a helyi művészek lépnek közönség elé - olvasható a Muzsikál az erdő honlapján.

Fellép mások mellett Csík János és a Mezzo, a Szirtes Folk Band, Boggie és Petruska, Boros Misi, a Fonó Zenekar, Horgas Eszter és Somogyi Lili, a Dűvő Zenekar, a Vox Mirabilis Kamarakórus, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóinak zenekara, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, az Anima Vonósnégyes, Pál István Szalonna és bandája, a Corpus Harsona Quartet és Szokolay Dongó Balázs, a Cimbaliband, a Muzsikás Együttes, a Misztrál és a Hot Jazz Band.

A résztvevők megismerkedhetnek a fenntartható gazdálkodás példáival, valamint tudományos ismeretterjesztő előadásokon bővíthetik tudásukat az erdő és a természetvédelem témakörében. Hagyományosan a rendezvényhez tartoznak a természethez kötődő Muzsikál az erdő fotó-, irodalom- és gyermekrajz-pályázatok, a napok zárásaként pedig alkalom nyílik kötetlen beszélgetésekre, a vendéglátó település megismerésére.

Az idei programoknak az első napon Szurdokpüspöki, majd Salgótarján-Eresztény, Mátraverebély-Szentkút, Pásztó-Mátrakeresztes, Tar, Gyöngyössolymos, Parádfürdő, Gyöngyöspata és Sástó (Gyöngyös) ad otthont. Idén új helyszínként jelenik meg Parádfürdő - Ilona-völgy, ahol a Muzsikál az erdő az Országos Erdészeti Egyesület éves vándorgyűlésével kapcsolódik össze.

A Muzsikál az erdő összművészeti rendezvénysorozat 2003-ban indult, az elmúlt húsz év során több mint kétszáz magyarországi és határon túli helyszín adott otthont a programoknak, és csaknem 1200 esemény valósult meg mintegy 6 ezer fellépő közreműködésével.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!