Nemzeti összetartozás napja - Orbán Viktor: a Kárpát-medence népei nem akarnak háborút

Kultúra, 2024.06.04

A Kárpát-medence népei nem akarnak háborút, se Brüsszel, se Washington, se Soros György kedvéért nem akarnak újra feláldozható gyalogok lenni a birodalmi sakktáblán - mondta a miniszterelnök kedden, a Nemzeti összetartozás napján a felújított geszti Tisza-kastély ünnepélyes átadásán.

Orbán Viktor felidézte, 110 évvel ezelőtt a Kárpát-medence népei a magyarok ellen harcoltak a szuverenitásukért, akkor még mindenki - a csehek, az osztrákok, a szlovákok, a románok, a szerbek és a horvátok is - örömmel várták és éltették a háborút.

Ugyanakkor hozzátette, ma, amikor újra háború fenyeget, az itteni népek világosan tudtára adják a nagyhatalmaknak, hogy megtanulták a leckét, és nem akarnak háborút.

"A Kárpát-medence népeinek akarata egyértelmű: nem akarnak újra feláldozható gyalogok, hadba küldhető vazallusok lenni a birodalmi sakktáblán. Se Brüsszel, se Washington, se Soros György kedvéért" - fogalmazott, hozzáfűzve, hogy mindezt a Kárpát-medencében a legnagyobb lélekszámban élő közösség tagjai, a magyarok mondják ki a leghangosabban, de "tudjuk, hogy a többiek is így gondolják".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!