Nyílt nappal és bemutatóval kezdi az évadot a Spirit Színház

Kultúra, 2018.09.14

Nyílt nappal és a Dorian Gray című produkció bemutatójával kezdi az évadot a Spirit Színház. A szombati nyílt napon művészek vezetik körbe a színházban a látogatókat, akik két nyílt próbába is betekinthetnek - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, szombaton 11 és 17 óra között az évadnyitó nyílt napon az érdeklődők többek között megtudhatják, hogy hogyan működik egy színház, milyen egy próbafolyamat, hol tartják a jelmezeket, és milyen lesz az új kamaraterem.

A közönség a vendégvárótól a technikusi pulton, a színészöltözőn át az új kamarateremig bejárhatja az épületet, a látogatók beülhetnek az előadások díszleteibe, emellett kedvezményekkel vásárolhatnak jegyet az új évad előadásaira.

A fogadótérben többek között Megyeri Balázs Blaise, "Az óceánjáró zongoristája" muzsikál. Papadimitriu Athina koncerttel egybekötött vezetést tart a színházban, de Gulyás Dénes, Eszes Szabolcs és Réti Barnabás vezetésével is bejárhatják a színházat a vendégek.

A látogatók a Dorian Gray című produkció és Thomas Mann Mario és a varázsló című művének a nyílt próbájába tekinthetnek be. A Dorian Grayt szeptember 20-án mutatják be Czeizel Gábor rendezésében, Eszes Szabolccsal a címszerepben. Október 18-án Thomas Mann Mario és a varázsló című művét tűzik műsorra - Gulyás Dénes operaénekes ezzel a darabbal debütál prózai rendezőként.

Oscar Wilde Dorian Gray arcképe című regénye, korának botránykönyveként elhíresült műve görbe tükröt tartva mutatja be a társadalmat, amelyet elvakítanak a külsőségek, és ahol bármit képesek megtenni az élvezetek hajszolásáért.

A történet szerint a gazdag, gyönyörű és naiv fiatalember, Dorian Gray megszállottja annak a gondolatnak, hogy örökké szép és fiatal maradjon, és ezért még akár a lelkét is eladná. Miután egyik barátja megfesti a portréját, a fiú csak azt fájlalja, hogy az ő szépségét az élet és az idő hamar lerombolja majd, míg a képé örök marad, és azt kívánja, hogy bárcsak ez fordítva lenne.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!